GANG ODVÁŽNÝCH

Menu
  • Knihy GO!
    • Knihy GO! abecedně
    • Knihy GO! chronologicky
  • Ilustrace
    • Obálky
    • Návrhy
  • Hrdinové
    • Alfa
    • Beta
    • Hardy
    • Jonáš
    • Mariana
    • Tim
  • Bonusy
  • Přežití
    • Beletrie
    • Příručky
    • Užitečné odkazy
  • Hry a kvízy
    • KVÍZY
    • NAJDI ROZDÍL
    • Slovní skrývačky
    • PEXESO
  • Mapy
  • Fotogalerie
  • O autorech
    • Ivona Březinová
    • Matyáš Namai
  • Kontakty
Menu

Nanaimo pro mlsouny (Alfa)

Zveřejněno v 9. 9. 20259. 9. 2025 od gangodvazn

Hardy je největší mlsoun nejen naší rodiny, ale i naší party. Když v Kanadě objevil tyčinky Nanaimo, nemohl se od nich odtrhnout. Proto jsem mu slíbila, že mu sladkou kanadskou dobrůtku připravím i doma. Není to nic složitého. Navíc se dezert nepeče, tak ho ani nemůžete spálit.

*

Beta pátrala, kde se vzalo slovo Nanaimo. Nanaimo je název kanadského města, které leží v Britské Kolumbii. Ale název města vznikl zkomolením jména indiánského kmene Sneneymuxw. Ani se nedivím, že Angličani slovo zkomolili, taky nevím, jak ho vyslovit.

 

CO K PŘÍPRAVĚ DEZERTU POTŘEBUJEME:

Hrnek o objemu 250 ml, máslo, cukr, kakao, vejce, sušenky, mandle či ořechy, strouhaný kokos, smetana ke šlehání, vanilkový pudink v prášku, hořká čokoláda.

Spodní vrstva

½ hrnku másla
¼ hrnku cukru
5 lžic kakaa
1 vejce
1 a ¾ hrnku strouhaných sušenek
½ hrnku nasekaných mandlí nebo ořechů
1 hrnek strouhaného kokosu

Prostřední vrstva

½ hrnku másla
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce vanilkového pudinku v prášku
2 hrnky cukru moučka (stačí i míň)

Vrchní poleva

113 g hořké čokolády
2-3 lžíce másla

POSTUP

Spodní vrstva:

Máslo rozpustíme.
Zatepla přidáme cukr, kakao a rozšlehané vejce.
Mícháme, dokud hmota nezhoustne.
Rendlík odstavíme a přimícháme nastrouhané sušenky, kokos a ořechy či mandle.
Vzniklou hmotu přendáme na hluboký plech o rozměru asi 20 cm x 20 cm, upěchujeme a necháme vychladnout.

Prostřední vrstva:

Máslo, smetanu ke šlehání, vanilkový puding a cukr moučku ušleháme do hladkého krému.
Hotovým krémem potřeme vychladlou spodní vrstvu.

Poleva:

Čokoládu a máslo rozpustíme a nalijeme na povrch řezů.
Necháme dobře vychladnout v chladničce a pak opatrně krájíme na řezy nebo tyčinky.

Já jsem nakonec nic nekrájela, protože Hardy se usadil se lžičkou rovnou k plechu, nedal se odehnat a mlsal a mlsal a mlsal…

 

ZDROJ:

https://www.toprecepty.cz/recept/76040-nepecene-rezy-nanaimo/

ZDROJ OBRÁZKŮ:
ChatGPT.com

  • čokoládové řezy
  • moučník
  • Nanaimo
  • nepečený dezert
  • tradiční kanadský moučník
  • tyčinky Nanaimo
  • Nejnovější příspěvky

    • Poslední mamuti (Tim)
    • Pomůcky zlatokopa (Hardy)
    • Nanaimo pro mlsouny (Alfa)
    • Jan Eskymo Welzl (Jonáš)
    • Šípkové Růženky v tajícím permafrostu (Mariana)
    © 2025 GANG ODVÁŽNÝCH | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme